Coaching | Rotterdam

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING

Waar loop je tegenaan in je werk? Wat zou je anders willen? We diepen het samen uit. Je ervaart aan den lijve waar je remt of doorschiet en je oefent met ‘nieuw gedrag’.

 

TEAM ONTWIKKELING

Het beste uit je team halen? Hoe zorg je dat iedereen gehoord wordt of gezien wordt? Welke kwaliteiten hebben we in huis? Welke kwaliteiten hebben we nodig voor onze toekomst?

Allemaal vragen die bij teamcoaching aan bod komen.

Persoonlijke ontwikkeling

In mijn coachingssessies combineer ik mijn kennis en ervaring in het bedrijfsleven, mijn haptonomische achtergrond en tools zoals DISC

We worden als voelers geboren, en tot denkers en doeners gemaakt. Heel onze maatschappij is gericht op het denken. Je hoofd loopt over, en je lijf doet nauwelijks meer mee. Dit uit zich vooral op school, opleiding en werk. Gedachten kunnen je remmen, of juist over je grenzen heen doen gaan. Met spanning- en stressklachten tot gevolg, soms uitmondend in een burn-out. Haptonomische coaching richt zich op jouw persoonlijke ontwikkeling in je werk.

 

Thema’s bij individuele coaching kunnen zijn:

  • profileren en ruimte innemen
  • stress, overspannenheid, burn-out
  • omgaan met druk en belasting
  • omgaan met verandering
  • grenzen aangeven, assertiviteit
  • jezelf inbrengen
  • ontdekken van je talenten, drijfveren, kwaliteiten
  • zelfvertrouwen, zelfwaardering
  • omgaan met angst
  • faalangst, perfectionisme

 

Het coachingstraject is een kort en intensief traject. Tijdens de sessies gaan we aan de slag met jouw thema, door middel van gesprek en ervaringsoefeningen. Dit geeft jezelf zo veel waardevolle informatie over hoe jij reageert, waar jij remt of waarvan je juist in beweging komt. Doordat je het zo aan den lijve ondervind, beklijft het ook.

 

 

DISC plaatje gebruikt voor coaching

DISC

Afhankelijk van de vraag of de wens vanuit het bedrijf maak ik bij mijn coaching gebruik van de DISC analyse.

De DISC® Persoonlijkheidsanalyse is een instrument dat diverse psychologische motivatoren meet van menselijk gedrag. Het brengt de vaak complexe werkelijkheid van mensen en hun gedrag overzichtelijk en begrijpelijk in kaart. Waarom hebben sommige mensen bijvoorbeeld weerstand tegen veranderingen terwijl anderen het juist opzoeken? Waarom nemen bepaalde mensen altijd de leiding en volgen anderen liever? Of waarom zijn sommige mensen zo flexibel en hechten anderen aan procedures? DISC geeft inzicht in waarom we doen wat we doen.

Persoonlijk vind ik DISC een mooie en inzichtelijke methode, waarbij je niet in een ‘hokje’ wordt gestopt. Je bent meestal niet één profiel, maar een combinatie, en ook dat wordt inzichtelijk. DISC helpt je te zien waarom jíj reageert zoals je reageert, en wat de kwaliteiten en valkuilen zijn.

DISC kan ook ingezet worden in teamverband (zie hieronder) of door het hele bedrijf. Het helpt om begrip te krijgen voor elkaars weerstanden, wensen en behoeften. Het maakt ze bespreekbaar en helpt om meer begrip en respect te krijgen voor elkaar. Uiteindelijk ga je juist ook de verschillen waarderen en die benutten om het beste (team)resultaat te krijgen.

Tarieven

Als een coachingstraject door je werkgever wordt vergoed, dan is de investering €110,– excl. BTW voor ongeveer een uur. Het coachingstraject wordt op maat gemaakt in overleg met jou en je werkgever.

TEAM ONTWIKKELING

In team ontwikkeling kijk ik naar de interactie in het team. Welke kwaliteiten zijn aanwezig in het team? Hoe maken we daar gebruik van? Welke drijfveren heeft een ieder, waar versterken ze elkaar en waar botsen ze? Welke onderliggende angsten, behoeften spelen een rol? Is er aandacht voor elk individu, of krijgen sommige kwaliteiten meer waardering dan andere?

DISC teamwiel
DISC teamwiel

DISC Teamwiel

In mijn coaching voor team ontwikkeling maak ik gebruik van DISC. Met DISC kom je te weten welke communicatie- en gedragsstijlen iemand hanteert. Hiermee ben je in staat om elkaars ‘taal’ te spreken, waardoor er vertrouwen en wederzijds begrip ontstaat.

Door het ‘plotten’ van je team op het zogenaamde teamwiel, kun je direct zien waar het team sterk in is en waar je nog verder kunt ontwikkelen. Wie uit het team zou deze rol kunnen vervullen, en hoe zorgen we dat dit dan ook gewaardeerd wordt? Hoe zorgen we dat elk individu tot zijn recht komt in het team of in het werk dat verricht moet worden? Allemaal vragen die aan bod komen tijdens Teamcoaching. Met als resultaat: meer begrip en waardering, verbeterde communicatie, en daardoor betere werkresultaten en verbeterde medewerkertevredenheid.

 

De teamcoaching wordt in overleg met het bedrijf op maat gemaakt. Gangbaar is een workshop 2x één dag. Hierbij staat de eerste dag in het teken van ‘Inzicht in eigen gedrag’ en de tweede dag in het teken van ‘Teamontwikkeling’. De invulling of accenten kunnen verschillen, afhankelijk van de behoefte. Zo kan er aandacht worden besteed aan het geven en ontvangen van feedback. Waar gewenst kan de workshop worden aangevuld met coaching van de leidinggevende in het omgaan met de verschillende stijlen in zijn team, óf individuele coaching waar nodig.