Haptotherapie | Rotterdam

Allebei de stenen stapel in balans

Haptonomie gaat voor mij over de balans tussen voelen, denken en doen. Binnen de haptotherapie kijken we naar hoe jij die balans organiseert. De manier waarop jíj in het leven staat. Ontstaan door hoe jij bent opgegroeid en de ervaringen die je hebt meegemaakt. Jouw (grond)patronen (in emoties, gedrag en denken) maken je uniek, met je eigen kwaliteiten én valkuilen.

 

Haptotherapie beoogt het herstel van het voelen. Van het werkelijk in contact zijn met jezelf, je situatie en je omgeving. Haptotherapie leert je voelen dat je lichaam je een heleboel vertelt. Over wat je wilt en wat je kompas is. Over wat goed voelt en wat niet, en daar dus naar kunnen handelen.

Op basis van jouw hulpvraag onderzoeken we samen hoe jouw patronen werken. Dit doen we door middel van gesprek, maar ook aanrakingen op de bank (massagetafel). Aanraken is de meest directe vorm van contact, en geeft heel direct inzicht. In een gesprek kan je nog wel eens eromheen praten. Voor mij is dit het meest zichtbare verschil met bijvoorbeeld psychotherapie.

Naast aanraken maak ik ook gebruik van oefeningen. Door deze oefeningen ervaar je ‘aan den lijve’ hoe je reageert en wat je doet. Je gedrag wordt direct zichtbaar, en daardoor krijgen we ook op die manier inzicht in je grondpatronen.

 

In de eerste sessies gaat het met name om bewustwording van je gevoel, je beweging. Daarna kunnen we werken aan ‘nieuw gedrag’ door middel van training en het opdoen van nieuwe ervaringen.

 

 

Tijdens een behandeling worden specifieke oefeningen gedaan waarbij voelbaar wordt hoe, waar en wanneer je blokkeert, terughoudt of je juist openstelt voor contact. In het geval van een burn-out draait het vooral om het leren aangeven en respecteren van je eigen grenzen.

Haptotherapie zorgt voor voelbaar resultaat

Haptotherapie draait om het op gang brengen van een proces: het verbeteren van de overeenstemming tussen denken, voelen en handelen. Zodat wat je voelt de belangrijkste informatiebron wordt voor je handelen, in plaats van je gedachtes of de verwachtingen uit je omgeving.

Duur van de haptotherapie

We beginnen met een intake-gesprek. Daarin stellen we samen jouw hulpvraag vast of wat je klachten zijn. Na een aantal sessies wordt er geëvalueerd. Samen onderzoek je hoe je je voelt, of klachten verminderd zijn en of er behoefte is aan meer sessies. Het kan natuurlijk ook dat haptotherapie voor jou niet de passende oplossing is. Ik help je dan zo goed mogelijk op weg richting een geschikt alternatief.

Tarieven haptotherapie

Een haptotherapie sessie bedraagt €85,00 voor ongeveer drie kwartier tot een uur.

 

Ik ben lid van de beroepsvereniging NFG, vakgroep VPMW, registratie nummer 9049. Ik ben ook aangesloten bij de koepelorganisatie Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ). Dat betekent dat de kosten (gedeeltelijk) worden vergoed door de meeste zorgverzekeraars. Zie hier een overzicht van de vergoedingen in 2022.

De praktijk heeft AGB code 90066629. Mijn AGB code als therapeut is 90107472.

Ervaringen van anderen

haptonomie in beeld