Over mij

Linda Vermeulen - haptotherapeut, haptonomisch coach en wellness masseur bij PURA Rotterdam

Linda Vermeulen

haptotherapeut

haptonomisch coach

relatiebegeleider

trainer

PUUR – PURA

Na jarenlang in het bedrijfsleven te hebben gewerkt, kwam 4 jaar geleden haptonomie op mijn pad. In het bedrijfsleven was ik erg gericht op het denken en doen. Ik wilde voldoen aan wat er van mij verwacht werd. Ik wilde net zo zijn als de managers om me heen. Voldoen aan de verwachtingen en wensen van anderen.

Ik kwam er achter dat ik anders ben dan de mensen om me heen, en dat dat juist de toegevoegde waarde was die ik had voor het team. In plaats van me aan te passen, kon ik juist mijn eigen kwaliteiten veel meer gebruiken en daar op vertrouwen.

De opleiding haptonomie heeft me weer bewust gemaakt van het voelende in me, zodat ik bewuster keuzes kan maken in mijn denken en doen. Dat is een verademing. Het geeft me ruimte, lucht, en (zelf)vertrouwen. Ik mag zijn wie ik ben. Puur. Authentiek.

Vandaar ook de naam PURA. Die staat voor mij voor PUUR zijn, puur jezelf mogen, durven en kunnen zijn. Met je eigen kwaliteiten en valkuilen. Dichter bij je gevoel. In verbinding met je omgeving én met jezelf.

MISSIE

Ik ben zo enthousiast over haptonomie dat ik iedereen zou gunnen om meer haptonomie te ervaren. Daarom is het ook mijn missie om haptonomie zo breed mogelijk uit te dragen. Naast één op één sessies met clienten wil ik haptonomie toepassen in het bedrijfsleven, gezondheidszorg en onderwijs. Dit wil ik doen door middel van coaching, workshops en trainingen.

En waarom wil ik dat? Ik gun het een ieder om meer zijn hele lijf mee te laten doen. Je lichaam en geest zijn één geheel. Je hoofd is maar een klein onderdeel van je lijf, terwijl we het zo belangrijk maken. We missen daardoor signalen van ons lijf: signalen om ergens naar toe of vanaf te bewegen. Ik geloof met mijn hele lijf dat als een ieder meer open staat voor deze signalen, er minder stress, onrust en onvrede is. Er is meer aandacht voor je eigen gevoelens, meer diepgang in relaties en daarmee een fijnere omgeving om in te leven.

PODCAST

Omdat ik nog meer mensen wil helpen en laten kennis maken met haptotherapie, ben ik mijn eigen podcast serie gestart. De serie heet ‘Lekker in je vel – met haptotherapeute Linda Vermeulen’, en is terug te vinden op alle populaire podcast kanalen. Hieronder vindt je de link naar de serie in Spotify:

Leuk als je je abonneert, dan blijf je automatisch op de hoogte van nieuwe afleveringen!

VOLDOENING

Ik ben trots op mijn werk. En daarom sta ik ook met mijn beroep en mijn verhaal op de website TrotsOpMijnWerk.nl. Zie trotsopmijnwerk als haptotherapeut

Klantervaringen

Registratie en Accreditatie

Als haptotherapeut ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging NFG, de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg. Registratienummer 9049.

Ik ben ook aangesloten bij het NGS, het Nederlands Genootschap voor Sportmassage. Lidmaatschapnummer 501561.

Mijn opleiding tot haptotherapeut heb ik gevolgd bij Synergos. Zie www.synergos.nl voor meer informatie.

Mijn praktijk PURA Rotterdam staat ingeschreven in het handelsregister met KvK nummer 72106867

Bijscholing en nascholing

Ook ik blijf me steeds ontwikkelen en verdiepen in mijn vak. Daarvoor heb ik intervisie met collega’s en supervisie. Ook volg ik regelmatig nascholingen. Hier een overzicht van de nascholingen die ik tot nu toe heb gevolgd:

 • Burn-out bij jongvolwassenen
 • Trauma & Regulatie I en II
 • Relatietherapie
 • Binnenste Buiten (adem)
 • Kinderhaptotherapie
 • Masterclass bij Eric Elbers en Ted Troost
 • Hechting
 • Zelfkritiek en Zelfcompassie
 • Haptonomische Zwangerschapsbegeleiding

Privacyverklaring Pura Rotterdam

UW PRIVACY

Voor een goede behandeling is het noodzakelijk en is het ook mijn wettelijke plicht (WGBO) om van u een dossier aan te leggen. Dit dossier bevat aantekeningen over uw gezondheidssituatie en gegevens over de behandelingen. Ook worden in het dossier gegevens opgenomen die voor uw behandeling noodzakelijk zijn en gegevens die ik, na uw expliciete toestemming, heb opgevraagd bij een andere zorgverlener, bijvoorbeeld bij de huisarts.

 

U mag van mij verwachten dat ik zorgvuldig omga met uw persoonlijke en medische gegevens en ervoor zorg dat onbevoegden geen toegang hebben tot uw gegevens. Als uw behandelend therapeut heb ik als enige toegang tot de gegevens in uw dossier.

Ik heb een wettelijke geheimhoudingsplicht (beroepsgeheim).

 

Ik ben als behandelaar gehouden aan de wettelijke bewaartermijn voor het cliëntendossier. Deze termijn is 15 jaar. Over ieder ander gebruik van uw gegevens zal ik u eerst informeren en hiervoor expliciet uw toestemming vragen.

 

GEGEVENS

De gegevens uit uw dossier kunnen ook nog voor de volgende doelen gebruikt worden:

 • Om andere zorgverleners te informeren, bijvoorbeeld als de therapie is afgerond of bij een verwijzing naar een andere behandelaar. Dit gebeurt alleen met uw expliciete toestemming.
 • Voor het gebruik voor waarneming, tijdens mijn afwezigheid.
 • Voor het geanonimiseerde gebruik tijdens intercollegiale toetsing.
 • Een deel van de gegevens wordt gebruikt voor de financiële administratie en het opstellen van de factuur. De zorgverzekeraar stelt het verplicht om van u de volgende gegevens op te nemen op de factuur voor vergoeding:
  • NAW-gegevens verzekerde
  • Geboortedatum en verzekerdennummer verzekerde
  • Datum behandeling (bij periodieke factuur datum van elke behandeling)
  • Omschrijving behandeling: Behandeling haptotherapie
  • Kosten van de behandeling

Zie hier mijn Privacy Reglement