Relatietherapie. Voor als je samen verder wilt, maar er niet zelf uitkomt.
Relaties
Je hebt ze je hele leven lang. Zolang je leeft maak je deel uit van talloze relaties. Je moeder, je vader, broers, zussen, juffen, meesters, buren, vriendjes, vriendinnen, kinderen, collega’s. Meestal reserveren we echter het woord relatie voor een partnerrelatie.
Er is één deel dat in elke relatie hetzelfde is, en dat ben jij zelf. En zelfs jij bent niet altijd hetzelfde. Al de relaties die je in je leven hebt gehad, hebben je gevormd en gemaakt tot diegene die je nu bent. Eerdere relatie ervaringen oefenen daarmee invloed uit op je huidige relatie. Ze leiden tot bepaalde keuzes, verwachtingen en behoeftes.
We verlangen vrijwel allemaal naar een relatie waarin we ons geborgen en veilig voelen. Waar je je op je gemak voelt bij elkaar en er een gevoel van nabijheid is. En tegelijk ook dat je het samen leuk kunt hebben, plezier kan maken en je je vitaliteit kunt voelen. Een relatie die vervult, inspireert, uitdaagt en doet groeien. We hebben veel over voor een goede relatie en doen vaak erg ons best. Desondanks gaat het regelmatig mis en eindigt dat wat hoopvol is begonnen in strijd, verwijten en afstandelijkheid. Het klinkt misschien vreemd, maar liefdevol in relatie zijn kun je leren.
Relatie therapie op haptonomische basis is bedoeld voor stellen die hun relatie willen verbeteren of die vastgelopen zijn in zich steeds herhalende patronen. Relatietherapie ook goed werken om de relatie tussen ouder en (een wat ouder) kind te verbeteren.