Workshops

Mijn trainingen en workshops zijn op maat gemaakt. Afhankelijk van de thema’s die spelen bij de organisatie, team of ontwikkelingstraject. Hier vind u enkele voorbeelden.

Graag stem ik de mogelijkheden persoonlijk met u af.

Waar nodig, afhankelijk van de groepsgrootte en thema’s, doe ik een beroep op mijn netwerk om samen met mij de training/workshop te verzorgen.

Workshop Omgaan met angst

Angst kennen we allemaal. Zonder angst zouden we ook niet lang leven. Dan staken we bijvoorbeeld zo de straat over, er niets van aantrekkend of er (vracht) auto’s aankomen of niet. Angst is dus gezond én al heel oud. Ons lijf is er heel bekend mee.   Vanuit de oertijd hebben we verschillende manieren om met angst om te gaan: vluchten, bevriezen (soms ook gezien als een vorm van vluchten) of vechten.
Hoe ga jij om met angst? In deze workshop ga je het ervaren.
We maken hiervoor gebruik van de klimmuur. Samen met mijn collega Karen Ehrbecker verzorg ik deze workshop in de omgeving van Rotterdam.

Workshop Druk, druk, druk

Druk, druk, druk. We hebben het maar druk in onze maatschappij. Van alle kanten wordt er druk op ons gelegd, vaak ook door onszelf. Jouw emotionele aansturing bepaalt grotendeels hoe jij omgaat met die druk. Ga je er harder van werken? Tot welke hoogte? Of werkt het juist verlammend?
Druk gaat ook over draagkracht, spankracht en veerkracht. Hoe veel kan je dragen en hoe lang hou je dat vol? Span je je hiervoor aan, en kan je dan ook weer ontspannen? Of blijft die spanning hoog en voelbaar in je lichaam. En hoe ga je om met tegenslag? Hoe veer jij weer terug?
Tijdens deze workshop krijgen de deelnemers inzicht hoe zij omgaan met druk. Wat is je primaire reactie? Wat zijn andere mogelijkheden die dichtbij liggen of verder weg? Wat zijn de kwaliteiten en de valkuilen van jouw manier van omgaan met druk? Inzicht in hoe jij omgaat met druk kan je helpen om op tijd grenzen te stellen, spanning- en stress klachten te verminderen of een burn-out te voorkomen. Het helpt je om druk in je werk of privé omgeving beter te kunnen ‘ handelen‘ .
haptonomie handen ineen in verbinding haptonomie

Workshop De Kracht van Verbinden

Samen met collega’s heb ik de workshop ‘Kracht van Verbinden’ ontwikkeld. Wij geloven dat meer ‘verstand’ van voelen & verbinden bijdraagt aan de ontwikkeling van mensen en kinderen in het bijzonder.
In een korte prikkelende workshop willen we onze kennis en ervaring overdragen op toekomstig docenten, verzorgers , begeleiders en therapeuten binnen zorg en welzijn. We willen ze stimuleren om met andere ogen en voelsprieten naar ontwikkeling en groei te kijken.

Wat valt er te verwachten?

Theorie vanuit haptonomische vakkennis over thema’s als contact maken, samenwerken, grenzen aangeven. Maar vooral ervaren en oefenen: wat ervaar je en voel je als je op een andere manier contact maakt? Hoe krijg je een ander non-verbaal in beweging?

De workshop draait om de kracht van het verbinden. In de interactie is er altíjd verbinding, maar de mate van verbondenheid is verschillend. Tijdens de workshop laten we de deelnemers het verschil ervaren. Sommige deelnemers zijn meer gericht op anderen, en vergeten dat je als je in verbinding wilt zijn ook jezelf moet voelen en inbrengen. Anderen hebben meer moeite om zich open en kwetsbaar op te stellen; om écht die verbinding van anderen ook aan te gaan. Tijdens de workshop ervaar je de verschillen, en benadrukken we ook de kwaliteiten van elk ‘systeem’. Onderweg leer je ook waar te nemen, zodat je zelf op kunt merken hoe mensen uit je omgeving bewegen en handelen, en wat dat mogelijk over hen zegt.

Haptonomisch drieluik: ik, zij en wij

Het programma van de workshop en de oefeningen passen we aan in overleg en met thema’s die bij u spelen. Neem contact met me op voor de mogelijkheden en tarieven.

Feedback van de deelnemers

83%

van de deelnemers gaf ons een 7 of hoger

46%

van de deelnemers gaf ons zelfs een 8 of hoger

81%

ziet de workshop als aanvulling op hun onderwijsprogramma

Wat neem je na vandaag mee dat je zeker toe wilt gaat passen in jouw (toekomstige) werkveld?

    Sorry, geen berichten gevonden voor opgegeven criteria