Slingers

Haptotherapie - oefening met linten

Slingers

Slingers

Daar staat ze, met de slingers in de hand. Herinneringen komen boven van gymnastiek lessen en beelden van meisjes die mooie sprongen maken bij ritmische gymnastiek op tv. Dat kan ze niet, zo mooi. Aarzelend begint ze kleine rondjes te draaien met het lint. Ze vindt de kleuren en de beweging wel mooi.

Langzamerhand oefenen we met grotere bewegingen, ronde bewegingen, rechte bewegingen, met links of met rechts. Ze wordt steeds vrijer en krijgt er plezier in. Een lach op haar gezicht. De bewegingen worden steeds soepeler.

En kan je ook nog groter? Ik zie dat alleen je arm beweegt. Mag je hele lijf misschien ook mee doen? Heb je de hele ruimte er bij? En zou je ook boven je hoofd kunnen? Misschien kan je met de slingers zelfs wel het plafond raken? Met een open, onderzoekende en nieuwsgierige aandacht nodig ik haar uit om steeds meer ruimte in te nemen. Ze komt haar remmingen en blokkades tegen, maar gaat het wel aan. Wauw, wat ziet dat er ontzettend gaaf uit!

Ruimte innemen of je kleiner maken

Als we stoppen is ze vol energie. Het gaf haar een lekker gevoel om zo groot te bewegen. Ook onwennig. Voor ik het weet zie ik haar al weer kleiner worden. Ik benoem weer het plezier en de ruimte en of ze die ook kan blijven voelen. Dit is niet wat ze gewoon is, en ze heeft de neiging om zich wat kleiner te maken en minder ruimte in te nemen. Want o, nu zie ik haar. Laat dat nou net zijn, waar ze voor komt: gezien en gehoord worden en er mogen zijn.

Heb jij ook moeite met ruimte innemen? Durf jij de uitdaging aan en hier stappen of stapjes in te zetten? Cool! Neem je contact met me op?