Een ontroerende attentie

Haptotherapie attentie voor anderen

Een ontroerende attentie

Kerst-attentie

Natuurlijk wens ik jullie allemaal fijne feestdagen en een heel goed begin van het nieuwe jaar. 2023! Wat zal het jaar ons brengen? Ook voor de klanten in mijn praktijk maak ik elk jaar een kleine attentie. Dit jaar een chocolade reep (ik mag hier geen reclame maken) en een pen (wel reclame maken ;-)) en natuurlijk een klein kaartje er aan met de beste wensen. Een ieder die deze maand in mijn praktijk komt krijgt ze uitgereikt.

Zo ook de dame die deze week langs kwam. Laten we haar Anneke noemen. Voor degene die de DISC profielen kennen: Anneke is een echte hele mooie ‘S’. Een teamplayer die zich graag op haar gemak voelt in haar werk. Die gedijt in een fijne werkomgeving waarin iedereen gezien wordt. Ze had een nieuwe baan waar ze te maken had met een echte ‘D’. Oftewel een Dominante Doelgerichte leidinggevende. Niets mis mee natuurlijk. Maar helaas had deze leidinggevende weinig oog voor de behoeften van zijn nieuwe werknemer. Het werk waar Anneke zo vol enthousiasme aan begon was na een paar weken al lang niet meer haar droombaan.  Nu kan Anneke twee dingen doen: een omgeving zoeken die meer bij haar past en/of onderzoeken hoe ze beter kan gedijen ook bij de ‘D’-tjes in deze wereld.

Geraakt

Anyway. Anneke kwam dus bij mij in de praktijk. Na afloop van een sessie die haar mooie inzichten gaf, hield ik haar de schaal met kerst-attenties voor. Ze zocht de lekkerste uit en stopte die al bijna in haar tas. Opeens werd ze ontroerd. Dit is namelijk precies wat zij altijd ook doet: kleine attenties maken voor anderen. Ze had de spullen thuis al klaar liggen om ook kleine kerstcadeautjes te maken en ze uit te delen aan vrienden en bekenden. Het raakte haar zo dat zij er nu één kreeg. Dat ze ook gezien werd.

Dus: ken je iemand die altijd van die kleine lieve attenties geeft? Zonder het te vragen je een hart onder de riem steekt als je het moeilijk hebt? Hoe fijn is het als je ook iets kleins kan terug doen. Maakt niet uit wat. Want vriendschap mag je koesteren en een beetje aandacht en liefde doet wonderen.

En voor al diegenen die mij deze vriendschap geven: dank jullie wel! Vanuit het diepste van mijn hart.

Veel liefs!

Linda