Ruimte geven, ruimte maken, ruimte laten

ruimte geven haptotherapie Rotterdam

Ruimte geven, ruimte maken, ruimte laten

Herken je dat? Het idee dat jij altijd het initiatief moet nemen? Dat er anders niets gebeurd? Of dat je door je passie en gedrevenheid vaak voor de troepen uitloopt?
Op zich niks mis mee natuurlijk. Je werkt met betrokkenheid. Gedreven en met een doel voor ogen. Maar ja, soms wordt je er wel eens moe van dat het allemaal van jou afhangt.

Ruimte geven

Het kan zo maar zijn dat doordat je weet wat je wil, duidelijk je mening geeft en je laat horen, de mensen om je heen daar op zijn gaan rekenen. Sterker nog, ze wachten wel even af, want jij gaat het toch wel aangeven. Hoe meer jij hier initiatief in neemt een voor loopt, hoe meer zij gaan afwachten en er wel achter aan gaan lopen. Hoe meer zij afwachten en er achter aan lopen, hoe harder jij vindt dat je er aan moet trekken. Het houdt elkaar dus in stand. Pas als je bewust wordt van jouw rol in dit geheel, kan je dit doorbreken. Mits je dit ten minste ook echt wil!

 

Harde les

Of je wordt er op een harde manier mee geconfronteerd dat het zo niet langer gaat. Je bent je rot geschrokken van de fysieke klap. Hartfalen, rug- of schouderklachten. Je wil wel door maar het gaat niet meer. Of mentale klachten: je kunt je niet meer concentreren, vergeet van alles, bent snel boos en prikkelbaar of depressief. Kortom: er wordt aan de bel getrokken!
Zo als je tot nu toe gewoon was om te doen dat gaat niet meer!!
En ja, je wil zo snel mogelijk dit gefixt hebben en weer terug aan het werk.
Mijn nieuwste podcast gaat hier over. Ik ga er over in gesprek met Peter Zwiers. Ervaren haptotherapeut, opleider, paardenliefhebber. Eigenaar van een manage en van Haptonomisch Centrum Nederland. Gedreven en vol passie.  Hij geeft tips voor mensen die zich in bovenstaande herkennen (en voor therapeuten die hen begeleiden 😁). Hier vind je deze aflevering. Of beluister hem op je favoriete podcast platform zoals spotify, google podcast of apple podcast.
En klik hier om meer te lezen over haptotherapie en wat dat voor jou kan betekenen.