Zwangere stellen gezocht!

Zwangere stellen gezocht!

Zwanger?

Dan ben ik mogelijk op zoek naar jou en je partner! Ik volg de bijscholing Haptonomische Zwangerschapsbegeleiding, en zoek zwangere stellen die ik mag begeleiden. Tot mijn afstuderen biedt ik dat gratis aan! Een win voor jullie en een win voor mij!

Wat biedt ik aan

7 sessies haptonomische zwangerschapsbegeleiding waarin:

  • Jullie leren om op verschillende manieren contact te maken met het kindje in de buik. Hierdoor versterk je de band met het kindje.
  • De partner leert hoe hij/zij de zwangere kan ondersteunen tijdens de zwangerschap en de bevalling. De partner leert bijvoorbeeld hoe hij/zij van betekenis kan zijn bij harde buiken, vermoeidheid en/of rusteloze benen.
  • De zwangere leert hoe ze kan loslaten en haar lijf kan verzachten.
  • We besteden aandacht aan houding; aan hoe de zwangere het kindje kan dragen en hoe de partner hierbij kan ondersteunen.
  • Jullie leren je voor te bereiden op de bevalling. Op een praktische wijze leer je hoe je kunt omgaan met pijn, hoe je weeën kunt opvangen en kunt persen.
  • We nemen de voor- en nadelen van verschillende baringshoudingen met elkaar door.
  • We staan stil bij jullie voorkeuren en wensen ten aanzien van de bevalling, en ook bespreken we de mogelijkheid dat de bevalling anders loopt dan gehoopt.
  • Jullie leren hoe je het kindje kunt dragen en vasthouden na de geboorte.

Aangezien ik zelf nog met de opleiding bezig ben, is dat wat ik te bieden heb afhankelijk van wat ik zelf tot dat moment heb geleerd ;-). Het is daarom belangrijk dat jullie ook andere begeleiding hebben, met name bij het eerste kind. Een verloskundige blijft het eerste aanspreekpunt.

Werkwijze

De begeleiding bestaat uit zes bijeenkomsten voor de bevalling en één erna. In de laatste bijeenkomst komen jullie samen met het kindje. In de begeleiding gaan we vooral praktisch aan de slag. Door de buik aan te raken, laten jullie je voelen aan het kindje. Het kindje kan hierop op verschillende manieren reageren, waardoor jullie het kindje alvast leren kennen. Ook helpt het aanraken bij ondersteuning van de houding van de zwangere, bij verzachting van het lichaam en bij het omgaan met pijn.

Voor wie?

Voor zwangeren en hun partners. Ben je zwanger maar heb je geen partner? Ook dan ben je van harte welkom! Als je wilt, kun je iemand uit je omgeving meevragen naar de begeleiding; bij voorkeur iemand die ook bij de bevalling aanwezig kan zijn.

Wanneer?

De begeleiding start rond de 20e week van de zwangerschap. Vanaf die periode kan de zwangere het kindje meestal voelen bewegen in haar buik. Voel je het kindje al eerder bewegen? Dan mogen jullie eerder starten met de begeleiding.

Ben je al langer zwanger, maar wil je toch gebruik maken van deze aanbieding? Dat kan! We bekijken samen waar jullie al staan, en hoe we de sessies inplannen.

Interesse? Neem dan contact met me op!