Gelukkig 2022!

2022 haptotherapie pura

Gelukkig 2022!

Goodbye 2021

Wat een jaar was dat…!

Het begon met een lock-down. De praktijk mocht niet open. Wat was ik daar kwaad over! Je zit midden in een traject met mensen, en dan kan je ze niet meer ontvangen in je praktijk. Juist nu veel mensen wat extra hulp en zorg nodig hadden. Ik klom in de pen en schreef protest brieven naar tweede kamer leden. En wie weet heeft het geholpen. Ook de beroepsverenigingen hebben zich hard gemaakt om toch zorg te kunnen blijven bieden. Alternatieve zorg is waardevol en voorkomt dat mensen meer in de problemen komen.

En terwijl de praktijk dicht was, bood dit ook weer nieuwe kansen. Het gaf me ruimte om iets te doen wat ik al langer in mijn hoofd had: een podcast maken! In maart lanceerde ik mijn eerste podcast, en ondertussen staan er al weer 13 afleveringen ‘live’! En er zijn er ook weer onderweg!

En daarnaast heb ik meegedaan aan 5 masterclasses over haptonomie op Facebook. Samen met 4 andere haptotherapeuten verzorgden we elk een sessie. Deze masterclasses zijn ondertussen al meer dan 1000 keer bekeken! Geweldig toch?! Zo zie je maar, elk nadeel heb zijn voordeel. Het brengt je ook weer nieuwe mogelijkheden en kansen.

Gelukkig zijn we nu al weer maanden wel open, en heb ik ook dit jaar weer veel klanten mogen ontvangen en kunnen helpen. Zo blij met mijn beroep!

En o, wat leer ik veel! Van elke klant, van elk proces, van elke intervisie en nascholing. Ook ik blijf me steeds ontwikkelen. Ook ik loop er regelmatig tegenaan dat ik het graag ‘goed wil doen’. Dat verdienen mijn klanten, jullie, ook. Maar uiteindelijk gaat het er om dat ik je biedt wat ik te bieden heb. En dat is met alles wat ik leer en mee maak, steeds weer ietsjes meer.

Hello 2022!

En wat gaat 2022 brengen? Wie zal het zeggen. In ieder geval is de praktijk open. De lobby vanuit de beroepsverenigingen heeft zijn vruchten afgeworpen. Maar we zijn er natuurlijk nog lang niet. Want het blijft cru dat haptotherapie niet vergoed wordt  (tenzij je aanvullend verzekerd bent), en dat het daarom nauwelijks toegankelijk is voor mensen die het niet kunnen betalen. Er is dus nog wel een weg te gaan. Ook blijft onze maatschappij nog heel erg gericht op het cognitieve, en is er in de opvoeding en op scholen nog (te) weinig aandacht voor het voelen. Maar hé, er moet nog wat te streven overblijven 😉

Ik wens jullie allemaal een heel mooi en gezond 2022!