Hoe kan aanraking er in tijden van social distancing uitzien?

geraakt worden in tijden van corona

Hoe kan aanraking er in tijden van social distancing uitzien?

Hoe kan aanraking er in tijden van social distancing uitzien?

Mooi artikel over aanraking in deze tijd. Naast fysieke aanraking, kan je ook op andere manieren geraakt worden. Bijvoorbeeld een kaart of een klein presentje aan de deur.  Of onder de douche bewust aandacht voor je huid, je lijf. Of samen naar dezelfde film kijken. Ik hoor ook van mensen die samen eten met videobellen, of met een groepje tegelijk hetzelfde gerecht maken. Door hier meer bewust van te zijn, of dit bewuster zelf in te zetten, kan je je minder alleen voelen.

Aanraking is communicatie die onder de huid kruipt. Fysieke aanraking, anders dan met je huisgenoten (als die er al zijn) is nu niet mogelijk. Bij gebrek aan huidcontact is het een experiment in geraakt worden geworden. Op welke manier laat jij je nog meer raken?

Lees hier het artikel van Babet te Winkel voor Holoshuis

In mijn werk als haptotherapeut mis ik het aanraken erg. Met aanraking wordt je zo bewust hoe je gewend bent om te reageren. Ook kan je er blokkades of verstoringen in je lijf opheffen of verminderen, zodat je je lijf meer als één geheel ervaart. Of dat je meer bent dan alleen je hoofd. In deze tijd van videobellen merk ik weer bewust dat ook in het gesprek al veel kan gebeuren. En is het soms zoeken naar oefeningen die je via beeldbellen kan doen, maar vaak vinden we daar wel een weg in. Zo fijn dat in ieder geval deze manier van contact en geraakt worden nog wel kan. Maar toch hoop ik dat we snel weer fysiek kunnen afspreken voor haptotherapie, om dat waar ik goed in ben te kunnen blijven inzetten voor mijn klanten.