Begrippen uit de haptotherapie concreet gemaakt

Begrippen uit de haptotherapie concreet gemaakt

Collega haptotherapeut Esther maakt podcasts waarmee ze wil uitleggen wat haptotherapie is en wat je er mee kan bereiken.

In bijgaande podcast interviewt zij Marijn Brouwers, acteur, theatermaker en bijna-haptotherapeut. Samen bespreken ze begrippen die binnen de haptotherapie gangbaar zijn, en maken ze concreet. Begrippen als ‘ruimte’, ‘verbinding’, ‘relatie’, ‘gerichtheid’, ‘open/gesloten’, ‘beweging’, en meer komen aan bod. Leuk om naar te luisteren als je zelf met haptotherapie aan de slag wilt, of gewoon zo maar. Je kan nl. gelijk alvast kijken hoe jij dit doet. Of samen met mij in de haptotherapie aan de slag gaan om bewust te worden hoe jij met hiermee om gaat. Hoeveel ruimte voel je zelf? Hoeveel ruimte neem jij in? Hoe ga jij relaties aan? Ben je meer op de ander gericht of meer op jezelf? Wanneer isoleer je? Enz, enz, enz.

En zoals Martijn en Esther ook al aangeven: het gaat niet persé om iets af te leren. Je kan ook juist meer bewust worden van de kwaliteiten van hoe jij dit doet. En daarnaast kan je oefenen met het anders te doen! Zo krijg je een keuze, en heb je meer inzicht en vaardigheden om te doen wat je op dat moment wil.

Luister hier de podcast