Een vol hoofd

vol hoofd haptotherapie

Een vol hoofd

Veel klanten in mijn praktijk, nascholingen die weer opstarten, een podcast die ik wil maken, een buurt activiteit die ik organiseer, en dan ook nog het ‘gewone leven’ dat door gaat. En dan zou ik eigenlijk ook weer wat meer op FB en insta willen doen… Mijn hoofd tolt, en ’s nachts kom ik moeilijker in slaap omdat er nog allerlei losse eindjes zijn. Herkenbaar?

Een vol hoofd

Klanten komen bij mij in de praktijk en geven aan dat ze zo’n ‘vol hoofd’ hebben. Het voelt alsof ze één groot hoofd zijn. Ze draaien rond in gedachten, malen, analyseren, reflecteren, wikken en wegen. Dat hoofd blijft maar ‘aan’ staan. Sommige mensen voelen de rest van hun lijf ook niet zo meer. Alsof het er niet zo toe doet. Terwijl dat hoofd toch maar zo’n 30-40 cm is van ons hele lijf.

In hapototherapie leren ze meer gevoel te krijgen voor de rest van hun lijf. Wat zakken in het lijf, zodat je benen, bekken, buik ook meer mee doet. Daar kan je gaan voelen wat iets met je doet. Je krijgt dan een keus: het zelfde blijven doen wat je altijd al deed, of iets anders doen.

Focus, actie en rust

Soms is het nodig om even te knallen. Aandacht ergens op en gaan! Actie. Maar, kan je daarna ook weer tot rust komen? Of blijf je doorgaan naar het volgende? Is er steeds weer iets nieuws dat ook belangrijk is en echt af moet.  En het liefst nog goed ook.

Hoewel ook ik nog wel dingen op mijn lijstje heb wat ik moet doen, lukt het me gelukkig om ook te ontspannen. Met dit mooie weer lukt me dat nog beter! Al zit ik maar 10 minuten even buiten in het zonnetje; het doet me goed. Hoe is dat voor jou? Hoe kom jij tot rust?

 

Podcast

In mijn nieuwste podcast aflevering is het thema (je raad het al): een VOL hoofd. Ik neem je mee langs de manier van denken die past bij de verschillende basisemoties (boos, blij, verdriet en angst). En ik bied je een oefening waarin je kunt voelen hoe het is met jouw hoofd, en met de rest van je lijf. Benieuwd?

Je kunt mijn podcast serie vinden op alle podcast platformen, zoals spotify, apple podcast en google podcast.