Buikkracht

buikkracht in de haptonomie

Buikkracht

Susan Smit beschrijft het mooi: “‘Buikkracht’ noem ik het; vitaal, geaard en stevig. In de buitenwereld merk ik soms dat ik dat anker heb verlaten. Dan schiet ik naar boven, naar mijn hoofd, of naar mijn hart als ik me verbind met anderen. Het voelt wankeler.”

Dat is precies waar we in de haptotherapie mee werken. Veel klanten zijn zo druk bezig in hun hoofd: gedachten, zorgen, overtuigingen, rondjes malen, piekeren, hard nadenken. Hun hoofd is vol en voelt zwaar of groot. Hun lijf doet nauwelijks meer mee. In de haptotherapie noemen we dat je ‘basis’. Je gebied rond je buik en bekken. Als je dat meer kan vullen, en meer mee laat doen, sta je steviger in het leven. Je voelt weer wat jíj́ wil, je voelt wat iets met je doet: beweeg je er van weg of er naar toe? Door steviger te staan kan je ook beter aangeven wat je wil, je wensen en behoeften uiten, en grenzen stellen. En: als je buik en bekkengebied meer mee doen, sta je minder wankel.

Zoals Susan zegt: “Het is de zetel van zelfliefde, verbinding, seksualiteit en creativiteit. En ook van ruimte innemen, grenzen stellen en de balans bewaken van geven en nemen.” Hier zit ook de vitaliteit, voelen waar je ‘zin’ van krijgt. “Buikkracht voelt solide, maar tegelijk speels, hartstochtelijk en stromend. Hoe spannend, wat een geweldig avontuur om dat gebied in gebruik te nemen en de sluimerende kracht die daar heerst tot leven te wekken. Doe je met me mee?”

Wil je inderdaad mee doen? Wil je dit ook? Dan is haptotherapie zeker wat voor jou! Kijk hier voor meer informatie of neem contact met me op.

Lees het hele artikel op Happinez