Veerkracht

veerkracht haptotherapie

Veerkracht

Hoe zit het met jouw veerkracht?

Hoe ga je er mee om als je uit balans wordt gebracht? Beweeg je er op mee of houd je vast aan waar je mee bezig was? Roept het irritatie op? Wordt je er moe van of geeft het juist energie?
We worden de hele dag door uit balans gebracht:
– als ‘s ochtends de wekker gaat (draai je je nog even om of spring je uit bed?)
– de telefoon gaat terwijl je net even geconcentreerd bezig bent
– iemand belt last minute af
– een vriend of vriendin nodigt je uit voor een feestje
– als het slechter weer is op vakantie
– of juist als het warmer is dan gedacht
 
Hoe zit het met jouw veerkracht?
🕺🏼In bewegen: als je over straat loopt, hoe ziet dit er dan uit? Is het een wat strakker beeld, of beweegt je hele lijf soepel mee.
🤓In denken: ga je mee op wat iedereen zegt, of houd je (sterk) vast aan je eigen mening of lijn?
🤗 In voelen: voelt je lijf soepel of stug en strak? En hoe voel je je zelf als je uit balans wordt gebracht: ga je ook hier stug door met waar je mee bezig was? Houd je eigen koers? Of beweeg/waai je mee op wat er elk moment van je gevraagd wordt?
 
Sta er eens bij stil. Er zitten voor- en nadelen aan hoe jij gewoon bent om te doen.

Werk wat je past?

Vaak kies je ook werk wat hier bij past. Op de eerste hulp post of als office manager is het handig als je snel kan schakelen en hier niet lang van slag van bent. Maar als je beleid moet uitstippelen of uitdragen, dan is het handig als je de lijn vast kunt houden en niet met alle winden meewaait. Past jouw werk (nog) bij jouw veerkracht? Of kost het je te veel energie?

Podcast

In mijn nieuwste podcast aflevering ga ik in gesprek met Arina Winkelman over veerkracht. Arina is haptotherapeut, docent, paardenliefhebber en nog veel meer. Deze afwisseling maakt het juist leuk voor haar. Als fysiotherapeute liep ze tegen de beperkingen van het vak aan. Toen ze Frans Veldman, de grondlegger van haptotherapie hoorde over  ‘lichaamsbeleving’, was ze gelijk geïnteresseerd. Iedereen heeft een lijf, maar hoe beleef je dat? Naast het ‘fysieke’, en het ‘voelen’ heeft ze ook het ‘denken’ erbij genomen, door psychologie te gaan doen. Van alle markten thuis dus!

Klik hier om mijn podcast te beluisteren. De aflevering is terug te vinden op alle bekende podcast kanalen, als je zoekt op “Lekker in je vel” of Linda Vermeulen.